Ensi-ilta 30.4.2020

Kesto noin 2 tuntia sisältäen väliajan

Suuri näyttämö, liput 14 e, ikäsuositus: yli 5-vuotiaille

Liisa (Suvi-Maaria Virta) kurkistaa peiliin, jonka kautta hän näkeekin ihmemaahan. Ihmemaassa häntä katsoo identtinen pikku-Liisa.

Kuva: Miska Korpelainen / Miska Photography, kuvanmuokkaus Sari Kaija / Virran Varrelta

Mitä voi tehdä, jos on tylsää? Mitä voi tehdä, jos patterit on loppu? Maailmaa voi katsoa toisinpäin!

Kun on tarpeeksi tylsää, voi käydä niin, että silmänurkassa vilahtaa Kani, jolla on vaatteet ja erinomaisen kiire. Tai kun ei keksi mitään, voikin käydä niin, että maahan aukeaa kolo, josta putoaa maailman ääriin. Ja niinkin voi käydä, että pääsee krokettiotteluun, jossa mailat ja pallot vaihtavat itsestään paikkaa. Tai hattumaakarin teekutsuille tai tanssimaan hummerin kanssa.

Unenomaisen ällistyttävä ihmemaa on Liisan oman mielen paikka, jossa hän voi kohdata suurimmat kysymykset. Milloin sitä on pieni ja milloin iso? Mikä reitti pitäisi valita? Miksi kaikkia ei voi ymmärtää? Mitä itse ajatella? Missä silloin on, kun on mielikuvituksessaan? Näitä asioita Liisalle opettavat tutut hahmot: äkäinen Herttakuningatar, häilyvä Irvikissa, puolueeton Tyllerö, alati hätääntynyt Kani, kellon orjaksi joutunut teeseurue, surullinen valekilpikonna ja monet muut.

Liisa huomaa myös, että ihmemaassa on kauneutta, jonka vain hän voi nähdä.

Kun oppii oikein taitavaksi kuvittelijaksi, ei tarvitse enää koskaan pitkästyä!

Lewis Carrollin teokset “Liisan seikkailut ihmemaassa” sekä “Liisan seikkailut peilimaassa” on kirjoitettu 1800-luvun lopulla, ja ne ovat kiehtoneet ilmestymisensä jälkeen lukuisia teatterintekijöitä. Joensuun kaupunginteatterin dramatisointi tekee kunniaa teosten luonteelle lapsille suunnatun nonsense-kirjallisuuden ja absurdin kertomuksen edustajina.

Perhelipulla teatteriin

Perhelipulla esitykseen pääsee enintään viisi henkeä. Perhelipun hinta on 49 euroa. Lippuja voi ostaa Carelicumista ja teatterin ovilipunmyynnistä.

Rooleissa

Suvi-Maaria Virta
Tanssijoita Riverian tanssin koulutusohjelmasta

Työryhmä

Alkuperäisteos: Lewis Carroll
Dramatisointi ja ohjaus: Piia Peltola
Koreografia: Kalle Pulkkinen
Lavastussuunnittelu: Iris Routa
Pukusuunnittelu: Saara Jolkkonen

Esityksessä mukana:

Suvi-Maaria Virta