Ensi-ilta 14.9.2019

Esityksen kesto n. 2 t

Liput 28/26/15 €

 

Jeppe Niilonpoika on julma huvinäytelmä vallasta ja vallattomuudesta.

Norjalais-tanskalaisen kansalliskirjailijan (1684-1754) Ludvig Holbergin klassikkokomediassa elämäänsä pettynyt maanviljelijä Jeppe lähtee kaupunkiin ostamaan saippuaa vaimolleen Nillalle. Kauppamatka päätyy baariin ja vaimon rahat ryypännyt Jeppe sammuu tienposkeen.

Siitä hänet korjaa kaupungin mahtimies Paroni, joka keksii järjestää Jepelle jäynän — ja tästä varsinainen näytelmä toden teolla sitten vasta alkaakin.

Realismin ja fantasian lankoja yhteen kutova esitys piirtää riehakasta pilakuvaa parisuhteesta, politiikasta ja kiusauksilla katetusta maailmasta, jossa Jepellä on niin monta hyvää syytä juoda.

Olen elänyt jo ainakin puolet elämästäni, mutten vielä ikinä nähnyt niin paljon ihmeitä kuin näinä kahtena päivänä. Luulenpa että tämän jälkeen viinaryyppy maistuu mainiolta. Hei Jaakko, anna naukku!”

”Ohjaaja Samuli Reunasen esityksissä on aina tehnyt vaikutuksen vahva voiman tunto. Muistan esimerkiksi suorastaan lentäneeni, kun lähdin pois Teatteri Jurkassa näkemästäni Kivi-monologista tai Taaborinvuoren Aleksis Kivi -esityksestä. Esitykset liikuttelivat isoja voimia, joita ne eivät kuitenkaan kahlinneet. Historia on Reunasen töissä usein esillä uudelleen ajateltuna.”
– Maria Säkö, Teatteri&Tanssi+Sirkus –lehti 8/2018

Katso video Kaisu Koposen lavastus- ja pukusuunnitelmista.

      
Joensuun kaupunginteatteri on mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa, jossa 8-luokkalaiset testaavat taidetta ja tutustuvat lähialueensa ja valtakunnallisen kohteen tarjontaan. Joensuun kaupunginteatterissa testaajat tutustuvat Jeppe Niilonpoika –tuotannon teatterilavastuksen ja ohjauksen saloihin. Hankkeen rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden, ja sitä koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.
Lisätietoja www.taidetestaajat.fi

Rooleissa

Olli Haataja
Jaakko Tohkanen
Jukka Moskuvaara
Markku Maasilta
Minna Maaria Virtanen
Suvi-Maaria Virta
Regina Launivuo
Maria Karhapää

Työryhmä

Alkuperäisteksti –  Ludvig Holberg
Ohjaaja – Samuli Reunanen
Lavastus- ja pukusuunnittelu – Kaisu Koponen
Valosuunnittelija – Asko Heiskanen
Äänimestari – Petri Kettunen
Järjestäjä – Juha Kokko
Näyttämömestari – Martti Mujunen
Kuiskaaja-tarpeistonhoitaja – Laura Valkonen
Näyttämömies – Juha Kerkkonen
Näyttämömies – Kari Penttinen