Ensi-ilta 2.3.2019 klo 17

Kestoarvio n. 2 t 30 min, sis. väliajan

 

Suuri näyttämö,  liput 29/27/15 €

Stig: “Hän on kapellimestari. Kuuluisa. Daniel Dareus.”
Olga: “Mä näin unta että se tuli tänne. Se seisoi joenrannalla ja yhtäkkiä vesi alkoi laulaa.”

Niin kuin taivaassa on musiikillinen draamakomedia. Se perustuu ruotsalaisen Kay Pollakin menestyselokuvaan, joka oli vuonna 2005 Oscar-ehdokkaana ja ilmestyessään Pohjoismaiden katsotuimpia elokuvia. Tarinassa pieneen, pysähtyneeseen kylään saapuu kuuluisa, mutta loppuun palamisesta kärsivä kapellimestari Daniel Dareus.

Hän ostaa vanhan kyläkoulun ja asettuu sinne asumaan. Tulokas saa kyläläisiltä ristiriitaisen vastaanoton – siinä missä toiset odottavat sateentekijää, toisia epäilyttää eri puusta veistetty maailmanmatkaaja. Pian Daniel huomaa johtavansa kylän kuoroa, joka alkaa omaperäisten harjoitusmetodien avulla löytää riveistään aivan uusia puolia. Vuorovaikutus alkaa vähitellen säteillä molemminpuolisesti, vaikka kiperät kysymykset kumpuavat esiin. Yhteisö löytää itsestään odottamattomia voimavaroja ja uusia ulottuvuuksia, samoin kuin karrelle palanut kapellimestari.

Esityksessä nähdään kymmenpäinen näyttelijäjoukko sekä moneen taipuva joensuulainen Laulutuuli-sekakuoro, johtajanaan Pekka Varonen. Näytelmän ohjaa mm. Kansallisteatterissa, Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla sekä Jyväskylän kaupunginteatterissa vieraillut Johanna Freundlich.

S-Etuesitykset

5 euroa perushintaisesta lipusta, max 2 etulippua/kortti.
Pe 8.3.2019 klo 19 ja
La 23.3.2019 klo 17
 esitykseen S-Etukorttihinta 22 euroa (perushinta 27 euroa)

 

Työryhmä

TEKSTI Kay Pollakin elokuvan pohjalta Sofia Aminoff
SUOMENNOS Harri Virtanen
OHJAUS Johanna Freundlich, vierailija
LAVASTUSSUUNNITTELU Minna Kauhanen, vierailija PUKUSUUNNITTELU Sanna Tarvainen
TARPEISTO Tuija Lehtinen
KAMPAUKSET JA MASKIT Sanna Sahlman
LAVASTUSRAKENNUS Teatterin lavastamo
PUKIJA Terhi Piirainen