”Näyttelijä, ohjaaja, ja terapeutti”

Hans Erik Stigzelius

s. 22.11.1963

Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksella näyttelijäksi sekä gestalt- eli hahmoterapiaa ja metodiohjausta opiskellut Hans on joensuulaisille tuttu näyttelijäntyön lisäksi kursseistaan ja ohjauksistaan. Hän on opettanut näyttelijäntyötä Tampereella, Joensuussa sekä opistoissa eri puolilla Suomea.

Ohjauksia hän on tehnyt mm. Joensuun ylioppilasteatterille ja Kotkan kaupunginteatterille ja Momentti-ryhmälle. Lisäksi hän on pitänyt terapiaryhmiä ja terapeuttisia teatteriryhmiä sekä terapiavastaanottoa.

Kiinnitettynä Hans on Joensuun kaupunginteatterin lisäksi Jyväskylän kaupunginteatterissa ja Kotkan kaupunginteatterissa. Joensuussa hän on ehtinyt näyttelemään esimerkiksi Maria Jotunin Huojuvassa talossa, Anton Tšehovin Lokissa sekä Sofi Oksasen Puhdistuksen näytelmäversiossa.

Lisäksi Hans on näytellyt useissa elokuvissa kuten Ilonen talo (2006) ja Ralliraita (2009). Hän mainitsee erityistaidoikseen improvisaatioteatterin ja harrastuksikseen tapailun ja kuuntelun, vastaukset ja ohjaukset.

Lue Hans Stigzeliuksen haastattelu Jykevän nettisivuilla
https://jykeva.wordpress.com/2017/02/13/hans-stigzelius-kurkistus-kulisseihin/

Hansin muita produktioita löydät näiden linkkien takaa:

http://mohkonyksinainen.blogspot.fi/

https://tellervosyrjakari.carbonmade.com/projects/5230017

https://www.youtube.com/watch?v=kft-Tbg0VV0